Ga naar de inhoud

Thijs van Amerongen: “Mooi om iets terug te kunnen doen”

Opnieuw mogen wij verheugd een nieuwe naam toevoegen aan de lijst met prominenten. Eerder maakte wij al de namen bekend van Jelle Nijdam en Koen Bouwman maar ook oud-veldrijder en tv-commentator Thijs van Amerongen zal donderdag 27 juni acte de présence geven.

Toen de organisatie van de Ronde van Ulft ruim een jaar geleden het idee opperde om een memorial te gaan organiseren voor ‘Theetje’ kwam er een lange lijst met namen op tafel te liggen van renners die absoluut mee moesten rijden.

Op deze eeuwig groeiende lijst kunnen we eigenlijk wel elke wielrenner in de regio Oost vermelden, maar één naam die zeker niet mag ontbreken is die van Thijs van Amerongen.


“Je belde Theo dan op en de volgende dag stond hij met zijn eeuwige glimlach voor je deur om je op te halen”,

Thijs van Amerongen

De geboren Warnsvelder werd door Theo vaak naar wedstrijden gereden als ouders daar geen tijd voor hadden. “Je belde Theo dan op en de volgende dag stond hij met zijn eeuwige glimlach voor je deur om je op te halen”, herrinert Thijs zich.

Naast Thijs waren ook de broers Thom en Frank van Dulmen vaak in de ploegleiderswagen van RTV de Zwaluwen te vinden. Ook de twee broers zullen tijdens de Theo Overbeek Memorial starten om hun eerbetoon te geven.

Dat Theo een bijzonder persoon was laat ook Thijs blijken. “Theo was er altijd, hij deed ook eigenlijk alles daar op de club”, vervolgt Thijs. “Het is mooi om op deze manier wat terug te kunnen doen”, sluit hij af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *