Ga naar de inhoud

Ronde van Ulft terug voor derde editie

Stichting Wielersport Oude IJsselstreek organiseert op zaterdag  1 juni 2024 de Ronde van Ulft. De wedstrijd is bedoeld voor zowel licentiehouders als funklasse. Aanvullend kunnen dit jaar ook de allerkleinsten deelnemen aan de zogeheten ‘dikkebandenrace’ en is er een categorie voor framerunners. Het eerste startschot klinkt rond 15:00 uur op het J.F. Kennedyplein. De laatste wedstrijd eindigt rond 21.00 uur. Na de succesvolle edities van 2019 en 2023 belooft het dit jaar weer een mooi wielerspektakel te worden. Inschrijven voor zowel de wedstrijd als het Open Ulfts Kampioenschap (funklasse) kan op www.knwu.nl.

De reden voor het organiseren van de eerste editie in 2019 was een bijzondere en persoonlijke. Het is een eerbetoon aan een clubicoon van RTV de Zwaluwen (Doetinchem), Theo Overbeek. Theo, zelf afkomstig uit Ulft, heeft zich jarenlang met een groot hart ingezet voor de wielersport. Daarnaast was hij actief als KNWU jurylid. Hij overleed onverwacht in 2017 en liet een leegte achter bij veel wielerliefhebbers. 

Dat bleek wel toen in 2019 tientallen prominenten en (voormalig) profs aan de start stonden van de Ronde van Ulft. De passie van Theo leeft voort in de organisatie van dit criterium, waarbij de nadruk ligt op lokale betrokkenheid, sportiviteit en plezier.

Ook de editie van 2023 was een groot feest, waarbij voor het eerst de lokale helden aan de start konden staan. Zij streden om de titel ‘Kampioen van Ulft’. Het bleef nog lang gezellig in café Kashmir in het centrum van Ulft.

Dit jaar hebben we een aantal andere categorieën aan de start, waaronder de sportklasse. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een dikkebandenrace, waarbij kinderen vanaf [X] jaar kosteloos kunnen deelnemen. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met Team Visma | Lease a Bike. Daarnaast is er in samenwerking met atletiekvereniging Atletico ‘73 uit Gendringen een framerunning wedstrijd voor sporters met een beperking. Op deze wijze hopen we niet alleen diversiteit aan sporters, maar ook aan publiek te trekken.

Kom meedoen aan en/of genieten van de koers in het centrum van Ulft. Graag tot dan!

_______________________________________________________________________

Noot voor de pers: Voor meer informatie gaat u naar www.rondevanulft.nl of kunt u contact opnemen met secretaris Elke Sessink (Stichting Wielersport Oude IJsselstreek).